mandag 29. desember 2008

Man skal ha det bra i Julen

Jeg kom til Cape town på lørdag, og siden det har jeg fått med meg tre bra konserter, noen avsindig gode middager, en haug med flotte mennesker, og noen viner av verdensformat.

Jeg bor på en Backpacker i Observatory, hvor jeg har eget rom med stor og god seng, eget bad og et supert vertskap. I morges hadde for eksempels Cindy bakt sjokolademuffins til frokost, og de var gode! 
De to jeg spiste satt godt i magen frem til dagens lunch, som besto av et perfekt stykke Ribeye steak (with starch of your choice!), som sammen med noen glass Thelema Merlot 2005, tja... hva skal man si? gjorde susen? 
Godt på smak.

I kveld skal vi på Backsters Theatre for å se et stykke som heter "The Chilli Boy". Jeg vet ikke noe om det, bortsett fra at det er en skuespiller som spiller alle rollene. Spennende.
Etter det blir det en tur på Swingers (Jazzklubb!) på Jam.

Morgendagen virker også lovende, vi skal til Elgin og Walker Bay for å sjekke ut vinene til Bouchard Finlayson, Hamilton Russel og Paul Cluver. Kanskje noen flere også, som Sissel og Priyesh kjenner til. 

Jeg klager ikke.

tirsdag 23. desember 2008

Man skal være snill i julen

I natt stod jeg opp klokken 03.00 for å kjøre mine foreldre til Porsgrunn, hvor jeg satte dem på toget til Gardermoen.
Etter det har jeg ikke hørt noe fra dem, så jeg går ut ifra at de nå sitter på flyet til Spania. De skal feire jul i nærheten av Cadiz, og alle gleder seg med dem.

Selv skal jeg på polet i dag, for å handle Champagne og tysk Riesling til pinnekjøttet som min søster skal servere i morgen. Det skal visst fungere brillefint med begge deler, og det skal bli moro å prøve.

Forøvrig så gleder jeg meg til Rumpsteak og (minst) ett glass Overgaauw på Belthazar på lørdag.
Det er neimen ikke lenge igjen.

søndag 21. desember 2008

Suksess!

Det ble suksess med fredagens Musikalske Julegløgg på Redrum. Mye fin musikk, masse folk og topp stemning. Moro!
En liten fest ble det også, så det var meget hardt å komme seg opp lørdag morgen kl 06.40. 
Herr Pedersen satte ny rekord over Sennalandet, så vi ankom Alta flyplass i god tid for meg og Mariannes avgang kl 10.00 til Oslo.
På Gardermoen rakk jeg 13.06-toget til Porsgrunn, og der ble jeg hentet, slik at jeg var på Stathelle kl 17. Lang reisedag.

I dag har jeg og mamma laget ribbe á la Hellstrøm. Den ble god.
Vi drakk egenimportert vin til, Meerlust Pinot Noir 2003. Bra!

onsdag 17. desember 2008

Jeg har kjøpt et snertent lite kamera. Det heter Fujifilm, det er svart, og det har litt over 8 megapixler, hva nå det egentlig betyr. Det tar fine bilder og kostet en tusenlapp. Jeg vil tro at det er billig.

I går spilte Link julesanger på Pensionærhjemmet (det heter det), og det var utrolig fint, både for oss og for de gamle. Vi skal spille flere slike konserter utover  i uken. Nok om det.

Forberedelsene til vår musikalske julegløgg går som de skal, og hvis visse musikkprogrammer fungerer som de skal, så blir det noter til alle også. Og kanskje kommer nissen?

mandag 15. desember 2008

sur sur

Man har hatt en knall helg i Alta. Det ble fin musikk og litt penger i kassa.
Det var morsomt å høre Holy Dio også, med en Kai Somby i sitt livs jobb, og med en Hallgeir Pedersen med alle heavyfrasene intakt.

Et hår i suppen er det dog at FD ikke kan la være å korte inn det jeg skriver for dem. Jeg synes at resultatet blir en del dårligere.

huff huff

fredag 12. desember 2008

tidlig tidlig

Idag var klokka 04.30 når jeg våkne, gitt.
Mellom oss sagt, så er det veldig tidlig!
Men det er fint å se ut i mørket, med måneskinn og allting.
Og her jeg sitter og ser ut av vinduet, kan jeg observere at morgenflyet fra Tromsø og Hasvik er i rute, og det vil si at klokka snart er 07.07. Det er kanskje vanlig å stå opp nå?
Jeg har  vært effektiv imorges; jeg har vasket klær, skrevet et arrangement på en julesang, spist frokost og drukket kaffe, og jeg er i ferd med å høre gjennom Ryan Adamsrepertoaret for andre gang. Whiskeytown debuterer på Barila i Alta i morgen, og jeg henger litt etter. Jeg har vel ikke låtene under huden, for å si det sånn.

Igår skrev jeg ukens matspalte, som er en anmeldelse av Odds Mat og Vinhus. Den kan leses i FD på lørdag.

Nå gjelder det bare å ikke sovne i bilen på vei til Alta.

Ha en god helg!


fredag 5. desember 2008

Herlig!

Det ble polenta med sopp og sjalottløk, ikke så verst, faktisk.
Det ble Barbera også, fra Pelissero, og det bringer tilbake herlige minner fra i sommer da jeg besøkte deres vingård i Treiso, Barbaresco. Der fikk jeg privat omvisning av søsteren til Georgio Pelissero, og når den var slutt, så åpnet hun 8 (!) flasker vin, vi snakker seriøs vinsmaking her! 
I tillegg til de dyre rødvinene fra enkeltvinmarker, fikk jeg også smake deres eneste hvite vin, laget på Favoritadruen. Utrolig god!

Jøss, alt dette babbelet på grunn av en matbit og et glass (eller to) med vin.
Og man har Kappstaden i siktet, 3 uker igjen...

gruble gruble

Det er tidlig morgen, og jeg har sovet lite i natt også, mørketiden tar mer tak i år, ser det ut som.
Allikevel klager jeg ikke, jeg har både mat og arbeid, og jaggu har jeg ikke fått meg nytt øvingsrom også. Konserter skal også spilles; imorgen skal jeg og Marianne spille med Frode Nymo og Ivar Antonsen. Jeg tror at det kan bli fint.
Og været? Slettes ikke verst, man har noen kuldegrader, og det blåser ikke all verden.
Skal jeg prøve å lage polenta idag, mon tro? Hva slags vin skal jeg i så fall kjøpe til? Jeg vet at de har mer igjen av Barberaen til Pelissero på Polet, og den er god.
Og hva med kamera, skal jeg kjøpe et?

torsdag 4. desember 2008

Er det mulig?

Jeg har altså opprettet en blog.
Her tenkte jeg at jeg skulle legge ut matartiklene som jeg skriver for Finnmark Dagblad, men jeg får det ikke til!
Teksten lar seg ikke kopiere inn i denne ruten som jeg nå skriver i, og jeg blir rasende :-)
Kan noen fortelle meg hvordan det gjøres?